2022-04-29 14:08:48• hírek • Bede Emőke

Látványos drón show váltja a városnapi tűzijátékot

Fotó: Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal
Fotó: Szatmárnémeti Polgármesteri Hivatal

Ahogyan arról ide kattintva elérhető cikkünkben beszámoltunk, május 26-29. között ismét megszervezik Szatmárnémetiben a városnapokat.

„Két év kényszerszünet után, idén május 26. és 29. között ismét megszervezzük a rendezvényt. Arra törekszünk, hogy az idei évben egy minőségi javulást érjünk el, és reményeink szerint ez nem csak a fellépőkben mutatkozik majd meg, hanem a helyszínekben is” – mondta el pénteki sajtótájékoztatóján Kereskényi Gábor polgármester.


Az elöljáró kifejtette, a városnapokkal hivatalosan is átadják a szatmáriak részére a korszerűsített új főteret, viszont a négynapos program kapcsán nem csak az Október 25. tér megújult arculata örvendeztetheti meg majd a kilátogatókat. A városvezető ugyanis számos olyan újdonságról beszámolt, mellyel a korábbi években még nem találkozhattunk.


„A hagyományos tűzijáték helyett idén egy látványos drón show-val készülünk. Nem csak azért, hogy a házikedvenceket ne zavarja a tűzijáték, hanem azért is, mert szeretnénk egy kis újdonságot hozni a szatmáriaknak” – magyarázta Kereskényi.


Ami a helyszíneket illeti, a nagykoncertek a megújult Október 25. téren lesznek megtartva, viszont az ételsátrakat csak a Transilvania sugárúton lehet majd felállítani. Ennek egészen egyszerű okai vannak: a városvezetés egyrészt szeretné megóvni a főtér tisztaságát, másrészt pedig így a sátrak nem veszik majd el a színpadra való rálátást a látogatóktól. A nagyszínpad mellett természetesen lesz egy kisebb is, mely a Coposu sétányon kap majd helyet; itt elsősorban folklór műsorok és gyerekprogramok fognak zajlani.


További részletek az alábbi galériában.

Galéria:
Kapcsolódó hírek:
Legfrissebb apróhirdetések:
További friss hírek:
Valutaváltó:


# Orosz-ukrán háború # koronavírus # baleset # harmadik híd # körgyűrű # vakcina # Nagykároly # Szatmárnémeti
Kiemelt hírek:
Promó: